Huom! NikEdu tarjoaa tietoa ja tehtäviä tupakkatuotteista – kotiin, kouluun ja nuorisotyöhön. NikEdu.fi:sta saat lisätietoa tästä aiheesta.


Miten työkalupakkia käytetään?

Tupakointi on monella tapaa läsnä yläkoulujen ja lukioiden arjessa: tupakkaa kokeillaan tyypillisimmin yläkouluiässä, ja osa lukion aloittavista polttaa jo säännöllisesti. Opettajilla on muiden kasvattajien rinnalla suuri rooli siinä, että tupakasta innostuisi yhä harvempi.  

Työkalupakki auttaa opettajia ja muita nuorten parissa työskenteleviä käsittelemään tupakointia mielenkiintoisesti ja oppilaslähtöisesti. Faktatietoja, tehtäviä ja virikemateriaaleja voi hyödyntää esimerkiksi oppitunneilla, vanhempainilloissa ja mietittäessä savuttoman kouluympäristön luomista.

Tutustu faktoihin

Työkalupakin avaamisen voi aloittaa faktapaketeista, jotka antavat tietoa tupakoinnin aloittamisesta ja lopettamisesta, riippuvuudesta, tupakan hyvinvointihaitoista, medianäkyvyydestä ja ympäristövaikutuksista. Jokaisen aiheen aloitussivulla on kysymyksiä pohdittavaksi ja vinkkejä aihepiirin käsittelyyn. Faktapaketit on helppo printata vaikkapa esitelmien materiaaliksi tai niistä voi kertoa jokaisen osion yhteydessä olevan PowerPoint-esityksen avulla.

Hyödynnä materiaalia

Pakin voi avata myös etsimällä Tunti-ideat ja materiaalit -otsikon alta itselleen sopivimmat työkalut. Tarjolla on esimerkiksi tehtäviä, videopätkiä, julistekuvia ja leffasuosituksia, joita voi hyödyntää opetuksessa ja muussa toiminnassa.

Haluamme kehittää sivustoa jatkuvasti parempaan suuntaan. Sitä varten toivomme työkalupakin käyttäjiltä palautetta, vinkkejä ja toiveita. Kerrothan mielipiteesi!

Työkalupakin tekijät