Miten työkalupakkia käytetään?

Kouluterveyskyselyn 2013 mukaan ammattiin opiskelevista 36 prosenttia tupakoi päivittäin, kun lukiolaisista päivittäin tupakoi 8 prosenttia. Tupakointi on monella tapaa läsnä myös ammatillisten oppilaitosten arjessa.

Suurin osa tupakoivista opiskelijoista haluaisi lopettaa. Lopettaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Päästäkseen irti tupakasta nuoret tarvitsevat tietoja ja taitoja mutta myös oppilaitosyhteisön ja -ympäristön tukea.

Työkalupakki auttaa ammatillisten oppilaitosten opettajia ja muita nuorten parissa työskenteleviä käsittelemään tupakointia mielenkiintoisesti ja opiskelijalähtöisesti. Faktatietoja, tehtäviä ja virikemateriaaleja voi hyödyntää esimerkiksi oppitunneilla, vanhempainilloissa ja mietittäessä savuttoman oppilaitoksen luomista.

Tutustu faktoihin

Työkalupakin avaamisen voi aloittaa faktapaketeista, jotka antavat tietoa tupakkariippuvuudesta, tupakan vaikutuksesta hyvinvointiin ja seksielämään, tupakoinnin lopettamisesta ja tupakoinnista työelämässä. Myös tupakan medianäkyvyyteen ja ympäristövaikutuksiin paneudutaan. Jokaisen aiheen aloitussivulla on kysymyksiä pohdittavaksi ja vinkkejä aihepiirin käsittelyyn. Faktapaketit on helppo printata vaikkapa esitelmien materiaaliksi tai niistä voi kertoa jokaisen osion yhteydessä olevan PowerPoint-esityksen avulla.

Hyödynnä materiaalia

Pakin voi avata myös etsimällä Tunti-ideat ja materiaalit -otsikon alta itselleen sopivimmat työkalut. Tarjolla on esimerkiksi tehtäviä, videopätkiä, julistekuvia ja leffasuosituksia, joita voi hyödyntää opetuksessa ja muussa toiminnassa.

Haluamme kehittää sivustoa jatkuvasti parempaan suuntaan. Sitä varten toivomme työkalupakin käyttäjiltä palautetta, vinkkejä ja toiveita. Kerrothan mielipiteesi!

Työkalupakin tekijät